top of page
12 oktober

Minifestival för alla körsångare

Festival Vocal House

Skräddarsy din egen dag med spännande workshops!

Välkommen till VocalHouse egen minifestival för körsångare. Festivalen är till för alla som gillar körsång, både VocalHouse körsångare och andra! Dagen startar med en gemensam uppvärmning och sen är det dags för mer sång! Med ditt festivalpass har du möjlighet att välja fyra roliga 45-minuters workshops som just du vill gå på. Workshopsen leds av VocalHouse körledare. Gästledare för dagen är ingen mindre än Peder Karlsson (The Real Group). Dagen avslutas med ett sångpass i storkör med alla deltagare som varit med under festivalen.

Gospel Group

Dagschema

9.30

Incheckning

9.45  -  10.15

Uppvärmning

10.30 - 11.15

Workshop 1

11.30  - 12.15 

Workshop 2

12.15  - 13.30

Lunchpaus

13.30 - 14.15 

Workshop 3

Helvetica Light is an easy-to-read font, with tall and narrow letters, that works well on almost every site.

(Ta med egen lunch eller ät på någon av de många restaurangerna i närheten.)

14.30 - 15.15

Workshop 4

15.30 - 16.30

Sång i storkör!

Här är festivalens roliga workshops som du kan välja bland.

Feeling med Peder - Sväng med Peder - Gospel - Hitta din powerröst - Sångimprovisation - Musikalkör - Hitta ditt groove - Röstanatomi

Peder Karlsson

Peder Karlsson

Feeling med Peder

En workshop med samklang, sound och uttryck för att du som körsångare ska hitta din feeling, och sen komma ihåg din feeling för låten när det väl är dags för konsert.

Rebecca Häller.jpg

Rebecca Häller

Gospel

Visste du att mycket av dagens pop och rock härstammar bland annat från Gospel! Vi kommer att jobba med genrens speciella sound och stämföring. Det blir sväng och power och garanterat ös!

Anna.jpg

Anna Saintout

Musikalkör

Kliv in i musikalens uttrycksfulla och härliga värld! Med välkända musikallåtar, stämsång, uttryck och kropp kommer vi att koppla dramatik till sång på det sätt som kännetecknar musikal!

Josefine Bäckrud.jpg

Josefine Bäckrud

Moderator

Josefine är tillsammans med Camilla initiativtagare till festivalen och också kontaktperson. Hon kommer att fungera som moderator under dagen samt hålla i uppvärmning och avslutningspass i storkör.

Peder Karlsson

Peder Karlsson

Sväng med Peder

Grunden i POPmusik är sväng och rytm. Kom och sjung och lär dig dessa fundamentala byggstenar från en av de absolut mest erfarna och svängigaste sångare som finns.

Rebecca Häller.jpg

Rebecca Häller

Hitta din powerröst

Belting, powerröst, bröströst - kärt barn har många namn! Vi testar olika sångtekniker och du får verktyg att på ett skonsamt sätt hitta kraften och volymen i din röst!

Jasmin Östlund.heic

Jasmin Östlund

Hitta ditt groove

Älskar du att sjunga men vet inte vad du ska göra av din kropp när det väl är dags för konsert? Vi kommer på ett avslappnat och roligt sätt att jobbba med att våga röra på kroppen när du sjunger och hitta olika rörelsemönster till olika groove och underdelningar. Vi kommer garanterat ha kul!!

Camilla Fritzén.jpg

Camilla Fritzén

Moderator

Camilla är tillsammans med Josefine initiativtagare till festivalen och också kontaktperson. Hon kommer att fungera som moderator under dagen samt hålla i uppvärmning och avslutningspass i storkör.

Peder Karlsson

Peder Karlsson

Choirs for Ecocide Law

En spännande worskhop med Peder där han presenterar ett sätt för dig som körsångare att vara med och medverka för en bättre miljö.

Björn Ende.jpeg

Björn Ende

Sångimprovisation

Med teaterimprovisationens lekfullhet som bas testar vi på sångimprovisation. En rolig och frigörande workshop som garanterat lovar sångglädje och skratt!

Jasmin Östlund.heic

Jasmin Östlund

Röstanatomi

En spännande föreläsning om rösten som instrument. Det blir teori med inbakade praktiska övningar. Lär dig mer om det som vi tycker är kroppens viktigaste kroppsdel

- RÖSTEN!

OBS! Alla är garanterade uppvärmning, fyra workshops och ett avslutningspass i storkör. Det är först till kvarn som gäller och vi kan inte garantera att du får plats på just alla workshops du vill.

Datum
12 oktober kl.9.30-16.30

Plats
Viktor Rydbergs Gymnasium, Frejgatan 30

Pris
495 kr

Villkor: Återköp endast med läkarintyg

När du har köpt ditt festivalpass kommer du till en sida där du välja dina workshops

bottom of page